Varje kvinnas mardröm

Hej på er.

Just nu genomgår jag nånting som förmodligen är varje kvinnas mardröm!

I torsdagskväll hittade jag en knöl i mitt bröst som inte ska vara där. Som inte har funnits där tidigare. Den chocken som genomfor min kropp då var fruktansvärd! Det var rena käftsmällen!

Och varje människa kan ju tänka att man ringer vårdcentralen på fredagen. Nej, det gjorde jag inte. Jag var fortfarande i chock. Hela helgen var jag i chock. Jag sa inget till Anders heller, för jag ville ju inte oroa honom ”i onödan”. Storleken på knölen var av en ärta ungefär.

Men jag ringde i måndags och fick en tid till på tisdagen. Sköterskan jag pratade med var supergullig. Det fanns egentligen inga tider alls, och hon menade på att jag måste ringa prick 8 när de öppnar… Men hon ringde tillbaka igen efter ett par minuter och sa att hon inte kunde släppa det, så hon gjorde nåt hon egentligen inte fick göra. Hon låste upp tiderna för nästa dag och bokade in mig på en akuttid. Jag berättade för Anders också i måndags. Han frågade varför jag inte sagt nåt från början. Jag sa som det var, att jag inte ville oroa honom i onödan…

Igår träffade jag en läkare. Han klämde och kände och tittade. Konstaterade att jag har inga synliga förändringar, men han kände också knölen. Den var inte av en ärtas storlek längre. Den hade vuxit. ca 2 cm lång nu… Men både han och jag var kanske något bekymrade över att den inte gjorde ont. Tills han tryckte på en punkt. Då satt jag nästan i taket. För det gjorde ont. Han kände inga andra knölar. Inga under armarna eller så, så det är ju gott. So far, så att säga.

Läkaren trodde att det var en muskelknut och ingen cancer, men han skickade en remiss för mammografi. Så där är jag nu. Vet egentligen inte så mycket mer än så. Jag hoppas dock att väntetiden inte är lång. Jag vill veta vad det är. Jag har ångest och mår skit. Kan inte äta. Kan inte sova heller. Mår illa och så. Av oro.

Men igår började jag läsa på om biverkningar på de nya tabletterna jag äter mot fibron. En av de ovanligare biverkningarna kan vara förstorade bröstkörtlar. Hos män. Men man kan säga att jag inte tog tabletterna igår. Jag hade ju nyss ökat dosen också.

Så om ni tycker att jag verkar lite avlägsen och tillknäppt så vet ni varför… Men jag kan tycka att det räcker nu! Jag behöver inte mer!

Skriv gärna en hälsning till mig!