Sömnsvårigheter igen!

Det verkar som om dygnet har blivit lite ställt på sniskan igen efter den här helgen. Även om jag är trött så verkar det som om det inte riktigt vill sig. Hungrig blev jag också, så jag ska väl stoppa nåt i magen.

Det kan också vara så att jag är lite ivrig. Nu när jag bestämt mig för att byta kameran så vill jag att det ska bli ”i morgon”!

Jag har suttit hela dagen och kikat på recensioner på kameran jag har kikat ut, och lite olika objektiv också. Så beroende på vad jag kan få för utrustningen jag har så kan jag köpa mer eller mindre nya saker!

Men detta är vad jag har kikat på i alla fall:

 

Olympus PEN E-PL8 vit+ M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm f/3,5-5,6 EZ Pancake silver

Alltså, hur snygg är den inte?? Jag älskar retrolooken på den samtidigt som den ser lyxig och ‘”blingig” ut!  *heart* I paketet så får man med ett objektiv av ”standard variant” och en liten extern blixt. Den fungerar även som en masterblixt om man har andra blixtar också, viket är nästa grej på listan som jag tänker köpa om jag får ihop tillräckligt med pengar för kameran med tillbehör jag har.

Olympus Blixt FL-600R

Den här blixten har ett inbyggt fast ljus som passar bra vid filmning. Även som upplättning vid tillfällen som man kanske inte vill ha blixt, men behöver hjälpljus! Enda nackdelen jag kan se med den är att den endast verkar finnas i svart. Jag hade ju gärna sett att den fanns i färg som matchade kameran! Men det kan ju vara så att man inte kan få allt som man vill ha…

Olympus Handledsrem skinn Little White Feather

Jag tänker att en handledsrem kan vara bra att ha. Eftersom jag oftast håller kameran i handen, även när jag inte fotar, så känns det som att det kan vara bra att ha ett skydd mot att tappa kameran. Framför allt som jag är nu som kan tappa saker jag håller i handen bara så där…

Olympus Kamerabatteri BLS-50

Extra batterier är ju alltid bra att ha! Ett extra är ju nästan ett måste!

Det där är vad jag tänker att jag åtminstone vill få pengar till att köpa. Eller byta – om det låter bättre!

Sen tror jag att jag vill ha det här objektivet också:

Sigma 60mm f/2,8 DN Art

Jag tänker att den är bra som porträttglugg. För även om själva kameran har fått jättebra kritik, så har det medföljande objektivet inte fått lika bra kritik. Så därför tänker jag att det kan vara trevligt med nånting att byta med. Dessutom så är det en Sigma ART och på reviews som jag kikat på så har den fått stora ord! Och priset på den är ju nästan löjligt lågt om den är så bra som de säger! Så ja, den vill jag nog ha! =)

Olympus Mikrofonadapter set SEMA-1

Och eftersom jag har börjat filma lite så vill jag ha en mikrofon också! =)

27 Mar 2017
04:13

Skriv gärna en hälsning till mig!