Porterstek

Porterstek är något av det godaste som finns, tycker jag. Och här är ett recept som jag fick av min svärmor.

Porterstek
Skriv ut recept
En väldigt enkelt rätt som mest lagar sig själv! Fungerar att göra på både stek och grytbitar
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 min
Tillagningstid Passiv tid
2 timar 1.5 timme
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 min
Tillagningstid Passiv tid
2 timar 1.5 timme
Porterstek
Skriv ut recept
En väldigt enkelt rätt som mest lagar sig själv! Fungerar att göra på både stek och grytbitar
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 min
Tillagningstid Passiv tid
2 timar 1.5 timme
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 min
Tillagningstid Passiv tid
2 timar 1.5 timme
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Koka köttet tillsammans med alla ingredienser utom grädden och mjölet i ca 1.5 timme
  2. Ta ut köttet och sila vätskan från kryddor och lökbitar
  3. Gör en redning på grädden och mjölet och häll i vätskan (allt ska i)
  4. Koka upp igen under omrörning och låt det koka i ca 3-5 minuter
Receptanteckningar

Servera med potatis och svartvinbärsgele

Jag brukar dessutom göra väldigt mycket sås. Extra än vad som står i receptet.

Dela det här receptet
 

23 Apr 2017
10:56

Skriv gärna en hälsning till mig!