Kuckens goda helggryta
Portioner
4portioner
Tillagningstid Passiv tid
3timmar 2timmar
Portioner
4portioner
Tillagningstid Passiv tid
3timmar 2timmar
Ingredienser
Koka köttet
För ”såsen”
Instruktioner
Koka köttet
  1. Bryn köttet. Det ska ha fått färg. Salta och peppra!
  2. Lägg över köttet i en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten så all smak kommer med.
  3. Täck köttet med vatten och låt det koka upp. Skumma av om det behövs.
  4. Hacka löken i klyftor och lägg ner i grytan tillsammans med allt utom morötterna och Creme fraichen.
  5. Låt det koka i 2 timmar.
För ”såsen”
  1. Skär upp morötterna i cm tjocka skivor och lägg i grytan.
  2. Låt koka i ca 30 minuter
  3. Häll i Creme Fraichen och red av med Maizenan.
  4. Låt det koka upp igen.
Receptanteckningar

Jag brukar ha potatis till. Och oftast så höftar jag med måtten. Det är inte så noga.

Men det blir väldigt gott, och det är enkelt att göra! Till och med barn brukar gilla denna rätt!