Karibisk kycklinggryta
Denna rätt är lätt och god att göra, den tar inte så mycket längre tid än vad det tar för riset att bli klart, men den duger ändå till att servera vid middagsbjudning.
Portioner Förberedelsetid
4pers 5min
Tillagningstid Passiv tid
20min 0min
Portioner Förberedelsetid
4pers 5min
Tillagningstid Passiv tid
20min 0min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka löken och skär kycklingfiléerna i bitar.
  2. Doppa tomaterna i hett vatten, drag av skalet och skär i små bitar.
  3. Fräs lök och curry i olja. Tillsätt kycklingen och fräs tills den har fått fin färg. Salta och peppra.
  4. Häll i apelsinsaft och fond och låt sjuda tills kycklingen är klar.
  5. Skär aprikoserna i bitar och lägg i dem tillsammans med champinjoner, tomater och ca 1 dl av aprikosspadet.
  6. Red ev. av med potatismjöl utrört i vatten. Låt koka upp men avbryt när första bubblan syns. Smaka av.
  7. Servera kycklinggrytan med ris och en fräsch grönsallad.
Receptanteckningar

Även här höftar jag en del med måtten. Jag brukar ja väldigt mycket apelsinsaft och all saft från aprikoserna. Och så tar jag bort tomaterna och svampen faktiskt. Tycker att det blir godare! och så brukar jag vilja ha lite jordnötter eller Cashewnötter också.

Servera med ris eller nudlar.