Om inte de, så vem?

Alltså, jag kan bli lite less på läkarna ibland! Som idag. Läkaren frågade mig – igen – om jag inte bara skulle vara sjukskriven på 75% eller på 50%. Jag kanske ”behöver komma ut i arbetslivet” igen. Och man åter igen får förklara att ja, om det är så att det går att hitta ett jobb som jag inte behöver ta mig till, eller anstränga mig på över huvud taget, så visst! För om jag blir helt slut av att bara åka kommunalt på ett möte som handlar om min son, och är slut i flera dagar efter med tillhörande värk och så vidare, hur skulle jag då orka arbeta?? På riktigt? Han förstod det och sjukskrev mig på heltid igen. Till i början på februari. Så det är ok.

Men jag frågade honom om han fått svar ifrån Gottfried, men det hade han inte. Och så upplyste jag honom om att Stora Sköndal har släppt på remisstoppet nu. Bra sa han – och skickade en ny remiss dit. Men när jag försökte fråga honom om det här med basutredning först så svarade han (rätt så grinigt) att det inte var hans jobb! Han har gjort det han kan! Tagit alla möjliga sorters blodprover. Det är ME-mottagningen som ska göra utredningen!! Och jag bara suckar… Det står med stora bokstäver (om man nu gör sig besväret att läsa det) på deras hemsida att en grundutredning måste vara gjord innan man skickas till Stora sköndal. De har sån hög belastning så de har liksom inte tid att göra grundutredningarna för att utesluta andra möjliga sjukdomar.

Och dessutom så sa han åt mig att jag skulle ringa till Gottfrieds själv för att kolla hur det gick med den remissen!

Fast jag vet inte, kanske han har rätt. Läkaren på vårdcentralen alltså. Det kanske räcker med det underlag som finns. Och jag väntar ju på att få göra sömnutredningen också. Men det är inte förens i Maj som jag ska dit… Fast jag funderar riktigt skarpt på att ringa till den mottagningen och fråga hur de tänker där?! Hur kan de skicka så tidiga tider till människor som ska utredas för sömn?! Förmodligen så skickas man dit av en anledning! Trötthet! Och jag vet ju med mig själv att jag har jättesvårt att sova när jag vet att jag måste upp tidigt!

Men om det nu inte är läkarens jobb, på vårdcentralen, att göra en sjukdomsutredning, vems är jobbet då? Mitt?

Och från det ena till det andra; Robin har äntligen fått melatonintabletter utskrivet till sig. Och de går under högkostnadsskyddet. Och eftersom han är under 18 så får han dem utan kostnad! En utgift mindre äntligen! För hans cirkadin han har haft i flera år var inte gratis precis! De gick inte under högkostnadsskyddet heller, så det blev aldrig rabatterat ens…

Ikväll är första kvällen som han tog en sån melatonintablett. Och det tog inte så jättelång tid innan han kom och sa att han var trött. Och sen gick han och la sig. Nu får vi bara se hur han sover också… Vem vet, det kanske blir en vändning för honom.

Själv funderar jag på att ta citodon för att se om jag får sova inatt, utan ryggvärk…

Skriv gärna en hälsning till mig!