God kväll

Denna helg passerade med hög hastighet, den med. Energinivån har varit rätt så låg, som vanligt, och jag somnade till på soffan på eftermiddagen. Fick i alla fall till en middag som bestod av fläskkotletter, potatis och bea. Robin fick ungsbananpannkaka. Snodde åt mig en liten bit av det också. =)

I övrigt så har jag tagit tag i släktforskningen igen. Men jag blir lite… Virrig. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja gräva djupare i. =) Trots allt finns det en del intressant på båda sidor i min släkt! På pappas sida finns både adel och mördare, och på mammas så finns det smeder och annat arbetarfolk med intressanta namn. =) Men jag har i alla fall beslutat mig för att försöka hitta allt som går att hitta upp till 6 generationer bakåt. Alltså, alla barn, yrken, bostäder och så vidare. När det är klart så kan man kanske gräva längre bakåt.

Men jag skulle vilja gå på någon kurs i släktforskning så jag får lära mig mer grundligt hur man bäst går till väga i sitt forskande. För att bara ha en massa namn säger egentligen inte så mycket, jag vill ju gärna veta hur de levde, om man kan få fram något om deras personligheter och så!

Skriv gärna en hälsning till mig!