12 Maj 2017

Det här med bilskatten!

12 Maj 2017

13:24

Alltså, jag är helt på det klara att man betalar bilskatt. Inga konstigheter där. Och jag är också på det klara med att man betalar en gång per år. Om man inte har en skatt som överstiger 3600. Då betalar man tre gånger om året. Nu är inte vår skatt så hög, men hög ändå!

Som sagt, inga konstigheter.

Maj är vår betalmånad. Och man betalar för kommande år. Det är heller inga konstigheter med det. Men det jag INTE förstår är varför man inte kan betala in i förskott? Vi ska betala i maj för perioden maj -17 – maj -18. Om jag då ju juni -17 vill börja betala in bilskatt för perioden 18-19 borde jag väl kunna göra det? Så att när maj kommer nästa år så har vi redan betalat skatten! Det borde väl vara upp till oss? Men det går inte. För det har regeringen bestämt! Och om man nu SKULLE betala in ändå, så betalar de tillbaka de pengarna!

Ok, jag kan se ett problem redan nu med den saken. Om man nu råkar sälja bilen så blir det administrativt arbete för skattemyndigheten. Men det blir det ju ändå eftersom man får tillbaka det som är kvar på skatten för året. Så spelar det någon roll om det resten av året OCH det man betalat in för året efter det eller om det bara är för resten av året? Va?

”Ja, men det är väl bara att lägga undan varje månad” sitter ni nog nu och säger! Och mitt svar är: hade vi kunnat spara pengar så hade vi gjort det, tro mig!

Nästa bil som vi köper ska fan ha rätt slutsiffra! Både gällande besiktning och bilskatt…

Om Karin Ringh

Hej på dig. Jag som driver denna blogg heter Karin. Jag är gift, har tre barn, tre bonusbarn, två bonusbarnbarn (snart tre), två katter och en hund. Och väldigt många dammråttor. Jag använder bloggen som en dagbok för mig själv, men du är välkommen att läsa den. Uppmuntrande tillrop uppskattas också mellan varven. ;) Vill du veta mer om mig så kan du läsa här!

Skriv till mig
XHTML: Dessa taggar kan användas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:-) :-( :-D :-zZz :-/ :-? x_x :-, *evil* *dizzy* *bounce* *brb* *colors* *love* *lolpoke* *ohno* *back* *please* *poke* *shock* ,:- *warn* *wave* *wink* :) :( :D 0:) :zZz :/ o.O x: ^^ :, *devil* *frustrated* :* :s 8) B) :c C:) :b :lol: ,: ./ :- :.( (: :O ^^O :x ;) *inlove* /: =) ^.^ =b =, =( =D =zZz =/ O.o x=x *sneaky* *doh* =* =.= *heart* =.( (; *s-love* *mad* ^^] =] ^^b