Är man en sämre människa?

Jag läste en diskussion på FB som fick mig att tappa hakan i golvet! Till och med nu – idag – så kan folk slänga skit på andra! För att man sätter upp svenska flaggan på sin profilbild, så är man en sämre människa bara för att man bryr sig mer om sitt eget land än andra länders katastrofer! Eller för att man inte ”gör mer” för att visa sitt stöd! ”Som om en flagga på profilbilden gör någon skillnad”!

Jag anser inte att jag är en sämre människa för att jag bryr mig mer om vad som händer i mitt eget land, där jag bor! Det är trots här mina gener förs vidare! Mina barn bor här! Är jag en sämre människa för att jag erkänner mina nedärvda gener som talar om för mig att min flock ska skyddas i första hand? Där efter övriga individer! Och att jag inte orkar ta hela världens plågor på mina skuldror, gör det mig till en usel människa? Deras plågor borde inte finnas där över huvud taget, men nu finns de där, och jag kan inte göra nånting åt saken!

Jag kan tycka att ni som klankar ner på andra på det viset ni gör, ni utför dubbelmoral! Ni hävdar er rätt att få ha era åsikter, men ni klankar och klagar och idiotförklarar de som inte tycker lika som er! Ni kräver att man ska visa er respekt, men ni vägrar att respektera andra människor och deras åsikter! Allt för många gånger så hör jag om ungdomar som minsann fått lära sig om sina ”rättigheter” i skolan, men där skolan glömt bort att lära ut om skyldigheter också. Och allt för ofta hör jag från ungdomar att de inte tänker visa någon annan nån respekt innan denna någon annan visat respekt först! Ja men, hur FAN ska någon visa respekt då?! VA?? Man måste GE respekt för att respekt! PUNKT! Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!

Och ja, jag måste erkänna att jag tog det hårdare att makens systerson blev överfallen och nedslagen igår av ett gäng ungdomar när han varit i affären och handlat! Han blev nedslagen för en påse chips! DET gjorde mig mer upprörd än det som hände i stan idag. Men det som hände i stan idag fick mig att bli mer upprörd än det som hänt i övriga Europa! Och JA, jag tycker att det är vidrigt, det som händer i världen över lag! Men så länge det finns människor som anser sig ha rätt att fördöma (och mörda) andra som har andra åsikter än den själv, så kommer världen se ut så här!

Att påstå att jag är en sämre människa för att jag tar det hårdare när sånt här skit händer på ”min bakgård” än i övriga världen, det anser jag vara en grov förolämpning och jag blir faktiskt kränkt! Det är inte lätt att kränka mig, men det här är ett sånt tillfälle då det händer!

Så snälla! Om du anser att jag är en sämre människa för att jag sätter Svenska flaggan på min profilbild på FB för att visa deltagande och respekt till de drabbade i Stockholm idag, och för att jag bryr mig mer om den händelsen än någon annan i världen, ta bort mig från din vänlista! Du är nämligen inte värd min energi!

Jag är inte rasist
Jag är inte anti-rasist
Jag är inte feminist
Jag är människa och jag tror på mänskliga rättigheter!

PEACE!

Skriv gärna en hälsning till mig!