Action in my hood

Igår på eftermiddagen så låg jag och tittade på tvn och helt plötsligt så tycker jag att det luktar väldigt mycket rök. Först så tänker jag att det är nån som grillar, men ganska snabbt så känner jag att det inte luktar grillrök.

Jag vänder på huvudet för att titta ut genom fönstret och ser att det är väldigt mycket rök som kommer, så jag pausar filmen för att gå ut på balkongen och se vad som händer. Då ser jag att det brinner i slänten utanför mitt hus!

Det var ju liksom bara att ringa till brandkåren!

Jag måste säga att jag var lite orolig för min björk, men det gick bra – elden hann aldrig dit! Även tallen klarade sig. Den var jag också orolig över, med det var mer för att den är så hög och så nära huset och det kunde bli väldigt lätt för elden att hoppa över till nästa gräsmatta från den. Som tur var så blåste det inget!

Men tänk vad fort det går! Det har varit så blött, men på två dagar så har det uppenbarligen hunnit torka upp så pass att det blir skogsbrand. Och jag misstänker att det var någon idiot som slängt en fimp ner i skogen…

Det var skönt att det gick bra och att brandmännen (och brandkvinnorna – det var två tjejer med och släckte elden) fick ordning på det så snabbt!

Skriv gärna en hälsning till mig!