Ok…

Så, det har hänt en del saker för mig…
Jag har sökt en lägenhet på Gotland.
Jag har fått informationen att min lägenhet är för dyr för mig, och jag har fyra månader på mig att hitta nån annanstans att bo. Det skapar ju en enorm stress. Hur ska jag kunna få en annan lägenhet, bara så där? Jag trivs bra i lägenheten jag har, men efter stambytet som varit så blev den väldigt dyr, det är sant!

Jag gick in på Gotlandbostäders hemsida, jag har ju trots allt stått i den kön i flera år nu. Och den fanns en lägenhet där. En tvårummare med uteplats i Hemse.
Hemse känns som en bra plats. Jag har varit inne på det förut.
Jag la in en intresseanmälan på den lägenheten. Och jag blev först i kön…

Jag har haft en väldig ångest ett tag över tanken på en eventuell flytt, jag lämnar ju allt bakom mig! Men ju fler dagar som gått, desto mer har ångesten släppt, och desto mer hoppas jag faktiskt på att jag får lägenheten!

MEN!

Det finns ett stort MEN i det hela!

Jag håller också på att ansöka om sjukersättning. Och jag borde få svar på den snart!
Jag tror nämligen inte att jag kan få lägenheten utan att ha nån form av inkomst, och det har jag inte nu…
Jag hoppas att jag får svar på från F-kassan innan jag får svar från Gotlandhem…
Jag har inte råd att bo kvar här, även om jag blir beviljad sjukersättning. Så min enda chans för att ha råd att bo är att flytta här ifrån!
Och jag har sagt till mig själv i flera år nu; om jag ska flytta igen så blir det bort från Stockholm! Och Gotland har ju vara en dröm som sagt!

Jag tror att det kan vara bra för mig! Jag tror att en stor inre stress som jag har skulle släppa. Jag kanske skulle bli lite piggare! Inte så pass att jag blir frisk från min ME, men tillräckligt för att orka med vardagen och faktiskt ta mig utanför dörren lite mer. Om inte annat så får jag ju en uteplats att vara på då!

Och jag tror att det skulle bli ett nytt kapitel i livet! Och de jag känner som flyttat till Gotland har inte ångrat sig! Jag tror inte att jag skulle göra det heller…

Du kanske också gillar